Otniel Bunaciu se adreseaza lui Emil Boc

Otniel BunaciuIntr-o scrisoare adresata Primului Ministru Emil Boc, domnul Otniel Bunaciu, Presedintele Cultului Crestin Baptist din Romania isi manifesta ingrijorarea fata de schimbarea, fara o consultare prealabila a cultelor recunoscute de stat, a subordonarii Secretariatului de Stat pentru Culte de la Ministerului Culturii, Cultelor si Patrimoniului National la un secretariat special aflat in subordinea Primului Ministru.

Presedintele Cultului Baptiste solicita o expunere a motivelor care au determinat aceasta schimbare ce afecteaza viata bisericilor baptiste din Romania. Totodata solicita si o clarificare a unor declaratii facute in mass media de catre Primul Ministru prin care afirma ca noul secretariat va pastra legatura „cu Biserica Ortodoxa in principal”.

Domnul Otniel Bunaciu isi exprima speranta ca schimbarile facute sunt in spiritul Constitutiei Romaniei si a articolului 9 din Legea nr. 489/2006 privind libertatea religioasa si regimul general al cultelor, care specifica faptul ca „statul este neutru fata de orice credinta religioasa sau ideologie atee”,  cultele fiind „egale in fata legii si a autoritatilor publice, iar „statul, prin autoritatile sale, nu va promova si nu va favoriza acordarea de privilegii sau crearea de discriminari fata de vreun cult”.

Sursa: UniuneaBaptista.ro

0 păreri la “Otniel Bunaciu se adreseaza lui Emil Boc

 1. sabadac viorel

  Evanghelia dupa Matei in cap.6 25 Domnul Iesus Hristos cand ne vorbeste despre griji . De aceea va spun: Nu va îngrijorati de viata voastra, gândindu-va ce veti mânca, sau ce veti bea; nici de trupul vostru, gândindu-va cu ce va veti îmbraca. Oare nu este viata mai mult decât hrana, si trupul mai mult decât îmbracamintea? Si totusi … Evanghelia dupa Matei.cap. 4 1-4 Atunci Isus a fost dus de Duhul în pustie, ca sa fie ispitit de diavolul.
  2Acolo a postit patruzeci de zile si patruzeci de nopti; la urma a flamânzit.
  3Ispititorul s-a apropiat de El, si i-a zis: „Daca esti Fiul lui Dumnezeu, porunceste ca pietrele acestea sa se faca pâini.”
  4Drept raspuns, Isus i-a zis: „Este scris: „Omul nu traieste numai cu pâine, ci cu orice cuvânt care iese din gura lui Dumnezeu.”nci aceasta nu ar trebui sa fe un ipediment in relatia noastra cu Domnul, Dumnezeu
  Apocalipsa 13.1. Apoi am stat pe nisipul marii. si am vazut ridicându-se din mare o fiara cu zece coarne si sapte capete; pe coarne avea zece cununi împaratesti, si pe capete avea nume de hula
  2Fiara, pe care am vazut-o, semana cu un leopard; avea labe ca de urs, si gura ca o gura de leu. Balaurul i-a dat puterea lui, scaunul lui de domnie si o stapânire mare. Frate acestasta stare de lucruri nu ar trebui sa ne ingrijoreze, daca Domnul, Dumnezeu ingaduie, de ce ar trebui ca cei ce se ingrijoreaza sa fim tocmai noi care spunem ca suntem calauziti de Duhul lui Dumnezeu ?