Raportul Tinerilor Romani Americani pe anul 2010

Raportul Tinerilor Romani Americani pe anul 2010

Iubiti frati romani! Ne aflam azi la un moment de bilant, in care ne putem bucura impreuna pentru realizarile noastre din anul 2010. Noi credem ca atat succesele cat si nerealizarile sau dificientele noasre pot si trebuie sa fie tratate cu intelepciune, pentru a putea realiza si invata din fiecare din aceste experiente, schimbarile de viitor necesare pentru obtinerea succesului. Toate acestea trebuiue sa fie un privilegiu prin care sa inbunatatim in fiecare an calitatea si eficienta munci noastre.  Credem ca cel mai important lucru care s-a intamplat in aceasta perioada, a fost posibilitatea de a ne cunoaste cati mai multi tineri si de a lucra impreuna, pentru implinirea idealurilor nobile in acest proect mare al Lui Dumnezeu de mantuire a oamenilor. Acest an a fost un an in care numarul nostru a crescut. Un an record in care ne-am bucurat mult de numarul mare al suportorilor cauzei Lui Dumnezeu de salvare a tinerilor romani. Acest an a fost un an in care ne-am consolidat tot mai mult fortele in Lucrarea Lui Dumnezeu cu tinerii. Un an in care am inteles tot mai bine rolul nostru, al fiecaruia, in societate si menirea noastra ca membrii ai Imparatiei Domnului nostru Isus Hristos. Actiunile la care cu totii am participat ne-au facut sa traim momente deosebite, ne-au adus clipe de har si o inaltare spirituala a sentimentului ca putem face mai mult, pentru a aduce bucurie atat Lui Dumnezeu, parintilor nostri cat si bisericilor din care facem parte. Publicarea „Raportului privind activitatea noastra din anul 2010” noi credem ca este un gest normal, in contextul preocuparii pentru o reala deschidere si transparenta a lucrari noastre de salvare a tinerilor romani-americani. Consideram ca continutul acestui raport poate oferi suportorilor si cititorilor nostri o imagine generala asupra activitatii noastre, modului de operare si a eficientei rezolvarii problemelor tinerilor din bisericile romane pe anul care a trecut.

Anul aceasta asa cum stim s-au implinit patru ani de la pornirea acestei miscari crestine, care si-a propus ca obiectiv „introducerea si a limbii engleze in Bisericile romane din America si Canada”. Asa cum multi dintre dumneavoastra deja stiti, in fiecare an pierdem un numar considerabil de tineri, atat din Biserica cat si de la credinta. Aceasta se datoreaza faptului, ca desi frecventam Bisericile romane, cei mai multi nu intelegem mai nimic din mesajul Evangheliei predicat in limba romana. Motivatia luptei noastre este una singura: „de a salva generatia noastra pentru Imparatia Lui Dumnezeu.” Pentru a nu tulbura prea mult programele in limba roamana din bisericile noastre, noi am ajuns la convingerea, „ca 30 de minute predica si-n limba engleza la serviciile divine”, va fi suficient pentru a salva generatia noastra pentru cer. Aceste 30 de minute, ne vor ajuta in a putea intelege si noi Cuvantul Evangheliei si Legile Lui Dumnezeu in bisericile romane. Cat despre frati din bisericile noastre, pentru faptul ca sunt in America si Canada de mai bine de 20 sau 30 de ani, peste 95% dintre dintre dumnealor inteleg destul de bine si limba engleza, mult mai mult decat inteleg tinerii limba romana. Asa ca predica si-n limba engleza in bisericile romane, este totusi o hrana sufletesca si pentru majoritatea fratilor romani. Cu tote acestea asa cum cei mai multi deja stiti, impotrivirile sunt foarte mari, iar numarul bisericilor din America si Canda care accepta predica si-n limba engleza, este destul de mic. Aceasta, desigur ne cere ca sa ne unim fortele si sa intensificam tot mai mult lupta noastra de salvare a tineriilor romani americani.

Dupa inca un an de lupta pentru salvarea tineriilor romani si introducerea si a limbii engleze in Bisericile noastre, va putem aduce o veste buna. Din sutele de Biserici Romane din Statele Unite si Canada, anul acesta inca „trei” biserici s-au adaugat pe „Lista bisericilor care accepta predica si in limba engleza la serviciile divine”. Conducerea lor ne-a facut de cunoscut, ca accepta tinerii cu toata dragostea si sunt de acord si vad necesar sa ofere acestei generatii tinere “cel putin 30 de minute predica si in limba engleza, in special la serviciile de duminica seara cand sunt cei mai multi tineri in biserica”. In acest fel tinerii vor putea sa inteleaga Cuvantul Evangheliei si Legile Lui Dumnezeu predicate in limba engleza in bisericile romane. Bucuria noastra este mare, pentru faptul ca la ora actuala avem un total de treisprazece Biserici Romane, in care se predica in fiecare duminica si in limba engleza pentru generatia tanara.

Asa ca permiteti-ne va rugam, sa aducem multumirile noastre acestor pastori minunati care accepta predica si-n limba engleza in bisericile pe care dansi le pastoresc. Numele acestor lucratori sunt: pastorul „Marinel Mesaros”, pastorul „Florin Cimpean”, pastorul „Avram Berghiano”, pastorul „Simion Timbuc”, pastorul „Beni Bora”, pastorul Dr. „Lazar Gog”, pastorul „Ted Doru Pope”, pastorul „Emanuel Pavel”, pastorul „Doru Levi Ilioi”, pastorul „Petru Lascau”, pastorul „John Blig”, pastorul „Petru Kokora”, pastorul „Ioan Szasz” si Episcopul “Dorel Singeorzan”. Am vrea sa va spunem iubiti frati, ca avem un respect deosebit pentru acesti oameni ai Lui Dumnezeu si le zicem ca Domnul Isus sa-i binecuvinteze cu toate binecuvantarile din cer si de pe pamant. Acesti pastori si-au inteles chemarea si trimiterea care le-a facut-o Creiatorul, au renuntat la obiceiurile si traditile romanesti si au pus Lucrarea Lui Dumnezeu de salvare a tinerilor romani mai presus de interesele personale. Ii multumim Lui Dumnezeu pentru fiecare dintre acesti frati si dorim ca Domnul Isus sa le rasplateasca toate eforturile facute in directia aceasta.

Cititi continuarea raportului pe tineriiromaniamericani.blogspot.com