Daniel Branzai despre Pastorul Cristian Barbosu

M-am gandit sa-i dau dreptul sa vorbeasca singur, fara sa comentez declaratia lui. Imi este insa prea drag ca sa o pot face.  Impartasim prea multe convingeri ca sa nu spun din capul locului ca sunt alaturi de el in aceste clipe dificile.

Am preferat intotdeauna prietenia celor care gresesc incercand prea mult si dorind prea tare, decat sa stau in compania celor care, de teama de a nu gresi, prefera sa nu incerce. Parerea mea in privinta structurii de conducere a Bisericii locale este clara si publicata de mult. Ca misiune a bisericii lui John MacArthur si ca unul care am fost cooptat alaturi de cei 43 de presbiteri ai lor ca sa invat si sa transmit si romanilor invatatura lor biblica, am tiparit si am difuzat mult material despre pluralitatea presbiterilor. (Va invit sa-l revedeti aici).  La Bethel, in California, noi suntem de 30 de ani o biserica cu pluralitate de presbiteri.

Dumnezeu poate sa lucreze in orice structura de-a noastra, dar ne-a recomandat una care merge mai bine si ne tine in balans pornirile nedisciplinate, scutindu-ne si de dictatura episcopaliana si de glasul multimii care nu este intotdeauna si vox dei. Uneori, infrangerile noastre sunt necesare pentru a ne da un pas inapoi, pentru o reevaluare necesara si, mai ales, pentru a le da ragaz celorlalti sa ne ajunga din urma. Daca asteptam in tacere si in dragoste, Dumnezeu ne va readuce partasia fratilor nostri. Am experimentat-o si eu. Luptele cu fratii sunt conflicte laterale. Mersul nostru trebuie sa fie inainte si mai ales … impreuna.

Lucratorii sunt si astazi putini. Sa invatam sa-i pretuim, sa-i protejam si sa-i ajutam. Este foarte usor sa dai cu pietre, mai ales cand le-ai luat din edificiul la care n-ai trudit tu insuti. Este mult mai greu sa iei aceste pietre vii si sa le zidesti la loc, pentru ca edificiul sa creasca. Numai cei care lucreaza cu Dumnezeu o pot face. Nu de demolatori avem noi nevoie azi … Diavolul se descurca si singur, iar multimile care-i stau la indemana nu sunt putine.

Draga Cristian si dragi frati care v-ati retras temporar pentru ca sa nu va luptati in firea pamanteasca, sunt alaturi de voi. Pasul vostru raspandeste deja in jur parfumul biruintei.

Mi-ar place sa fiti biserica noastra sora din Romania. Va trebui insa sa ma sfatuiesc cu … ceilalti presbiteri din biserica noastra.

Sursa: barzilaiendan.wordpress.com

0 păreri la “Daniel Branzai despre Pastorul Cristian Barbosu

 1. Dorel

  Este foarte interesant cum oamenilor nu le place adevarul.
  Dupa ce am citit comentariile Pastorului Baptist Daniel Branzai pe Blogul lui Personal la acest articolo http://barzilaiendan.wordpress.com/2010/12/02/strajerii-strajerilor/ despre miscarea strajerilor unde ataca urtat lucrarea Duhului Sfant pe care Strajerii dar si Penticostalii o sustin – facand afirmatia urmatoare: ”Fixatia bolnavicioasa asupra botezului cu Duhul Sfant este de regula doar un pretext pentru a te crede ceea ce nu poti fi”
  Am lasat un comentariu fata de aceasta afirmatie si i-am sugerat fratelui Branzai Daniel sa mai studieze Pneumatologia dar din alte perspectiva, a unui incepator, nu din perspectiva Indoctrinarii Baptiste. Ce credeti ca s-a intamplat ? A stes comentariul imediat, pentru ca ADEVARUL SUPARA si DOARE.
  Acum am scris pe acest site, pentru ca sa nu mai aiba el posibilitatea sa stearga mesajul, ci doar sa-l citeasca si apoi asa cum i-am sugerat – SA SE APUCE SA STUDIEZE PNEUMATOLOGIA CU ADEVARAT –
  Ca lasa de dorit afirmatiile pe care le face, cat de pastor intelept s-ar crede.
  Pacat ca pastorii baptisti precum Daniel Branzai, Paul Negrut, Marius Cruceru, etc… se avanta sa faca afirmatii gresite asupra unei invataturi care nu le convine lor, precum invatatura lui Iosif Ton, sau Cristian Barbosu sau alti frati care nu le sunt lor la inima.
  Frati Pastori: ”Pocaiti-va” voi mai intai, apoi ocupati-va de enoriasii (oile) din staulul vostru si nu mai sariti ca si niste lupi sa atacati oile din alte staule.
  Sa stiti ca nu a inceput crestinismul cu Baptistii. Biserica Primara nu a fost formata din Baptisti, ci aveau cu totul alta docrina fata de ceea ce vreti voi sa impuneti la toata lumea (doctrina baptista). Etalonul nu este dupa doctrina voastra, ci etalonul este Isus Hristos. El a facut si vindecari si semne pe care voi acum le ignorati si le respingeti. A fi calauzit de Duhul Sfant inseamna sa te lasi controlat de El si nu sa il supui ca sa-l controlezi tu. Voi vreti ca voi sa controlati iar Duhul Sfant sa stea sa astepte la usa si sa intre doar cand il invitati voi, cand considerati voi ca are voie sa intre. Gresit ! Duhul Sfant in viata unui om, El este cel care controleaza si calauzeste pe om, nu omul are controlul. 1 Imparati 18:21 „Pana când vreti schiopata de amandoua picioarele ? Daca Domnul este Dumnezeu, mergeti dupa El; iar daca este Baal, mergeti dupa Baal!” Poporul nu i-a raspuns nimic.
  Stiu ca nici voi nu ve-ti raspunde asa cum poporul nu a raspuns nimic, pentru ca sunteti prea mandri sa acceptati aceasta lucrare a Duhului Sfant. Din aceasta cauza nu acceptati, nu ca nu ati intelege… Iacov 4.6. De aceea zice Scriptura: „Dumnezeu sta împotriva celor mandri, dar da har celor smeriti.”
  Asta e diferenta ! Doar celor smeriti la da Har !
  Domnul sa fie cu cei smeriti, atat cu fratele Iosif Ton cat si cu strajerii si altii care recunosc Suveranitatea si Purerea lui Dumnezeu si se lasa calauziti de Duhul Sfant.