Alianta Evanghelica protesteaza la modificarile aduse Legii Cimitirelor

Alianta Evanghelica protesteaza la modificarile aduse Legii Cimitirelor

Alianta Evanghelica din Romania ia atitudine fata de amendamentele aduse Legii Cimitirelor de catre Biserica Ortodoxa.

Protestul Aliantei Evanghelice din România este pe deplin justificat, deoarece dupa mai multe discutii în cadrul sedinçelor Comisiei Juridice la care au participat cultele interesate si si-au sustinut public amendamentele, dupa ce Legea a fost adoptata de Camera Deputatilor, iar Presedintele a trimis­-o spre reexaminare în decembrie 2010, Patriarhia Românä a introdus (este legal lucrul acesta?!) noi amendamente despre care noi nu am avut cunostinta pe care le-am considerat si le consideram extrem de daunatoare în relatia dintre culte.

Amendamentele pe care Patriarhia Românä le propune pentru a fi dezbatute în Cornisie vin însa in totala contradictie cu ceea ce a-a discutat anterior, cu dreptul oricarui cetatean la o
înmormântare decenta si conforma cu ritualul Cultului de care a apartinut, lucruri stipulate chiar în Lege.

Citeste Protest AER – Legea cimitirelor – 15 octombrie 2012

Citeste Comunicat AER catre RomaniaTV – 9 ianuarie 2013

Citeste Lista articolelor modificate din Legea Cimitirelor

0 păreri la “Alianta Evanghelica protesteaza la modificarile aduse Legii Cimitirelor

  1. dana

    e normal sa se faca o inmormantare decenta, dupa ritualul cultului de care a apartinut persoana decedata. Nu mi se pare normal ca un ortodox sa fie ingropat conform traditiei penticostale, doar pentru ca asa vrea familia lui penticostala sa i se faca slujba. Trebuie sa tii cont de credinta persoanei, nu de vointa celor care-l inmormanteaza. In cazul celor care trec la alte culte, acestia sa aiba bunul simt sa anunte veche parohie, ca sa nu mai figureze ca membrii ai ei.