Nelu Peia

Strajerii raspund: Nelu Peia

Salutari sfinte in Numele Domnului Isus Hristos!

Dorim sa va raspundem la unele din intrebarile adresate celor care fac parte din Miscarea Strajerilor din Romania. Chemarea la post si rugaciune pentru trezire spirituala si transformare a vietilor credinciosilor si a bisericilor locale nu este noua in Romania. In fiecare generatie au fost valuri ale trezirii spirituale asociate in special cu rugaciunea si postul, care au condus la un mesaj radical de renuntare la pacat si intoarcere cu toata inima la Domnul Isus a celor ce se numesc copii ai lui Dumnezeu.

Miscarea Strajerilor a aparut pe fondul unor ani buni de insufletire a dragostei pentru Domnul Isus prin rugaciune, un moment important fiind anul 1998 cand in Biserica Baptista Sfanta Treime din Bucuresti au inceput noptile de veghe. Aceasta lucrare s-a extins in Bucuresti si in tara, multe biserici, la inceput baptiste si apoi cele penticostale si crestine dupa evanghelie, urmand exemplul celor din Bucuresti. Cinci ani de zile am participat constant la aceste nopti de veghe. In anul 2000 au inceput noptile de veghe ale credinciosilor din toate bisericile evanghelice din Bucuresti. Din nou acest exemplu a fost urmat in multe parti din tara si diaspora. Pana in 2005 in fiecare luna au fost nopti de veghe pe Bucuresti, uneori cu participare la Masa Domnului, in Biserica Baptista Sfanta Treime, in Bisericile Penticostale Filadelfia si Betel, aceste adunari avand cladiri mai mari in stare sa cuprinda cei in jur de 800-1000 de participanti constant.

Au fost si in acea perioada de timp presiuni pentru incetarea noptilor de rugaciune, presiuni facute din umbra sau de catre cei aflati in functii de conducere cultica. La inceputul anului 2005 noptile de rugaciune interconfesionale din Bucuresti au incetat, liderii unor biserici spunand ca li se cerea raspicat sa nu mai gazduiasca aceste intalniri.

Dar aceasta nu a insemnat si oprirea lucrarii de rugaciune in Bucuresti si in tara. Cei care s-au aprins in focul rugaciunii au continuat sa se adune, unii in bisericile locale, altii in grupuri de rugaciune.

In acest context fratii Ilie Popa si Nelu Demeter au primit indemnul de a chema poporul Domnului la post si rugaciune si m-au chemat sa le fiu partener in aceasta lucrare.

Fratele Ilie Popa, ingaduiti-mi sa spun, un erou al creditei si credinciosiei fata de Domnul Isus Hristos si Evanghelie (vedeti emisiunea Shalom Israel le situl Credo TV la adresa http://www.credo.tv/index.php/shalom) aducea cu sine experienta rugaciunii ascultate in vremea prigoanei comuniste, experienta postului si rugaciunii de 40 de zile, facute in mod repetat pentru trezirea spirituala in Romania. Impreuna cu sora Lidia alcatuiesc o echipa de consiliere spirituala si rugaciune care sub ungerea Duhului Sfant a adus mult bine in vietile a sute si sute de oameni. Fratele Ilie a colaborat cu mine in perioada anilor ‘90 ca lucrator al Aliantei Evanghelice din Romania, al carei director executiv eram, in proiectul cu “Filmul Isus”.

Pe fratele Nelu Demeter l-am cunoscut doar la prima conferinta de post si rugaciune din ianuarie 2006. Chemat de Domnul din moarte la viata (a fost in moarte clinica mai multe zile dupa un acident vascular facut in timpul unei evanghelizari in inchisorea din Braila), si sub ungerea lucrarii de vindecare si eliberare este un om al iubirii, care sufera cu cei ce sufar si plange cu cei ce plang. Este omul care sare in ajutor atunci cand ai nevoie si pe care Domnul l-a folosit si il foloseste cu mare putere. Am stat de vorba cu dansul si pot spune ca este recasatorit, si ca s-a intors la Domnul la 12 ani de la recasatorire. Ne bucuram sa va putem spune ca toti membri familiilor noastre, inclusiv unii dintre nepotii de la o varsta timpurie sunt intorsi la Domnul.

In momentul chemarii de catre frati sa organizam intalniri de post si rugaciune aveam experienta unei lucrari interconfesionale si a lucrarii de rugaciune din tara si strainatate. Am slujit ca director al Aliantei Evanghelice din Romania intre anii 1990-1997. Sunt prin harul Domnului plantatorul primei Biserici Baptiste a Surzilor din Romania si din 23 noiembrie 1996 am fost presedintele nou infiintatei Comunitati a Bisericilor Baptiste a Surzilor din Romania. Am fost presedintele bordului World Vision Romania din 1996 pana in 2004. Din 2000 si pana in prezent am fost parte a liderilor European Prayer Link si din 2003 sunt parte a International Prayer Council Executive Team. Sunt de asemenea parte din 2002 a International Council of Elders al All Nations Convocation Jerusalem, o conferinta anuala a srtajerilor din intreaga lume. Am fost si sunt reprezentantul Global Day of Prayer pentru centrul si estul continentului nostru.

Impartasesc informatii despre aceste lucrari doar pentru faptul de a arata ca eram deschis pentru colaborarea interconfesionala si pentru promovarea si sustinerea in tara noastra a lucrarii de post si rugaciune.

La prima conferinta de post si rugaciune din Ianuarie 2006 fratii Popa si Demeter s-au pregatit pentru 1800 de participanti. Au crezut ca cei ce erau deja misionari sau voluntari in lucrarea de misiune si evanghelizare in tara vor raspunde chemarii. Cand am calatorit spre Oradea am intrebat pe Domnul cati participanti vor fi. Si Domnul mi-a arata ca vor fi exact 70. Dimineata inainte de inceputul conferintei am impartasit fratilor aceasat intelegere. Si asa a fost. Nu am avut un program, am stiut ca Domnul ne cheama si am umblat total sub calauzirea Duhului Sfant. De fapt aceasta este una din caracteristicile intalnirilor de post si rugaciune –  Duhul Sfant este onorat in mijlocul adunarii. Ne-am bucurat de fiecare data de modul in care Duhul Sfant a pregatit mesagerii, mesajele, ordinea lucrarilor, temele conferintelor.

Mentionez ca scopul principal al conferintelor de post si rugaciune este mijlocirea, dar pentru ca rugaciunile sa poata fi acceptate trebuie sa fim sfintiti prin curatirea facuta de Cuvantul lui Dumnezeu si a Duhului Sfant. Dupa modelul din Exod 19, in jur de 2 zile sunt necesare ca adunarea atat de diversa a celor ce vin sa fie pregatita pentru a intra in prezenta Domnului si a incepe mijlocirea pentru tara, pentru fratii si surorile de pretutindeni, pentru lucratori, pentru natiunile lumii.

Nu este cel putin interesant ca in mod constant ne-am rugat si postit si pentru cei care acum ne acuza si ne batjocoresc? Multi dintre strajeri au pe listele lor de mijlocire permamenta pe liderii cultelor, a comunitatilor si bisericilor. Multi dintre cei care acum discuta aprins depre lucrarea strajerilor sunt pe lista mea de mijlocire.

In timpul conferintelor noastre nimeni nu este exclus. Multi dintre prietenii adusi de frati si surori se intorc la Domnul Isus. Ceea ce marturisesc majoritatea dintre ei este ca prezenta Domnului si atingerea Duhului a adus convingere de nevoia de pocainta si intoarcere la Domnul.

La intalnirile de post si rugaciune ale strajerilor (peste 50 in ultimii 5 ani) au participat frati baptisti, crestini dupa evanghelie, penticostali, tudoristi, de la Oastea Domnului, independenti, evrei mesianici si carismatici. Miscarea strajerilor are caracteristicile unei miscari spirituale sub conducerea Duhului Sfant. Nu este o organizatie cu structura juridica si for de conducere, ci este o partasie frateasca a celor cred ca pot depasi diferentele pentru o cauza comuna – trezirea spirituala in natiunea noastra. De fapt sunt aceleasi elemente care defineau in anii ‘90 Alianta Evanghelica din Romania, domeniul comun de actiune fiind de aceasta data nu direct evanghelizare tarii ci postul si rugaciunea pentru trezirea si transformarea poporului Domnului. Noi promovam pregatirea evenghelizarii prin rugaciune si post.

In ceea ce priveste conducerea spirituala a miscarii de la inceput Ilie Popa, Nelu Demeter si cu mine am primit recunoasterea fratietatii. Noua ni s-au alaturat si alti frati pastori si lucratori dintre care unii au ramas permanent. Este necesar sa detaliez acest aspect al carmuirii spirituale a acestei miscari pentru ca exista un element unic care il defineste: unitatea liderilor cu toate ca suntem deosebit de diferiti unul de altul.

La numai 3 luni de zile de la prima conferinta de post si rugaciune am fost chemat de fratii din Rusia sa conduc in calitate de reprezentant al International Prayer Council conferinte de rugaciune in St Petersburg, Moscova si Krasnoiarsk in Siberia.

Era in dupa amiaza zilei de 18 martie 2006 (in jur de orele 13:00) cand am primit o viziune din partea Domnului. Eram dupa o noapte de veghe intr-o biserica in care de 5 ani peste 500 de frati si surori se adunau in fiecare vineri sa mijloceasca pentru tara lor. In camera de hotel eram impreuna cu bunul prieten si colaborator din bordul World Vision Romania, preotul Vasile Mihoc, unul din liderii spirituali ai Oastei Domnului. In acea descoperire care era atat de vie ca si cum ai trai realitatea, am vazut trei persoane care s-au adunat sa aiba partasie. Ei credeau ca sunt singuri si se pregateau sa discute. Fiecare avea un lucru particular: primul avea o oglinda in care se privea, al doilea avea un lant in jurul trupului si a treilea avea la centura o sabie lunga. Centura nu era stransa si sabia se misca si il lovea si pe el si pe ceilalti doi. La un moment dat a fost un zoom out (ca o transfocare la tv) si am vazut pe cei trei ca erau in mijlocul unei arene de gladiatori – ca un circ roman. Erau mii si mii de oameni care ii priveau pe cei trei in tacere, cei trei nefiind constienti de prezenta celor din tribune. Erau separati de acestia de un ecran transparent dar care ii impiedeca pe cei trei sa vada tribunele. La un moment dat pamantul s-a deschis – un fel de trapa, si a iesit din pamant in fata celor trei o bestie fioroasa. Cei din tribune mai vazusera astfel de momente si asteptau sa vada ce vor face cei trei. Atunci cel care avea oglinda a intors-o cu fata spre bestie si aceasta s-a oprit. Ceilalti doi au fost protejati in spatele celui cu oglinda. Cel care avea lantul l-a desfasurat de pe trupul sau, l-a aruncat asupra bestiei si a legat-o. Cel de-al treilea a scos sabia si a strapuns bestia si a omorat-o. In acel moment arena a izbucnit in urale. Cei din tribune mai vazusera astfel de momente cand echipele precedente au fost nimicite dar cei trei biruisera pentru ca au luptat impreuna. In timp ce ovatiile se ridicau din tribune am vazut ceea ce acestia vedeau. La inceput toti ochii si aplauzele lor erau pentru cei trei. Dar deodata pentru fiecare dintre miile de oameni din tribune a fost un zoomout – o transfocare si au vazut ca de fapt cei trei sunt parte, madulare a trupului unui Barbat. Toti si-au schimbat ovatiile si aplauzele de la cei trei catre acest Barbat a carui statura era cu mult mai mare decat chiar a arenei. Si in acea clipa viziunea a incetat. Era asa de vie incat am spus prietenului Vasile Mihoc ce am vazut. El mi-a spus imediat: “Cel cu oglinda este cel smerit. El a murit fata de sine insusi, si doar reflecta slava Domnului prin viata sa.”

In zilele care au urmat am inteles ca acesta este de fapt un tipar al lucrarii in echipa, dorit de Domnul Isus si care a existat si intre apostoli (Iacov, Petru si Ioan). Cel cu lantul este slujitorul Domnului care este gata de confruntare, care se impotriveste lucrarii vrajmasului, cu toate ca protectia o are doar prin conlucrarea cu cel ce este smerit. Cel cu sabia este slujitorul Domnului care manuieste Sabia Duhului care este Cuvantul lui Dumnezeu – atat Logosul, Revelatia scrisa, cat si Cuvantul Rhema, revelatia descoperirii.

In cazul nostru am recunoscut aceste daruri si slujiri specifice in echipa noastra. Fratele Ilie este cel care a intors oglina (si noi ne nevoim sa-i urmam exemplul). El nu mai priveste la ceea ce Domnul face in viata lui, nu mai masoara in fiecare zi inaltimea spirituala la care a ajuns, ci lasa ca slava Domnului sa se reflecte in si prin viata lui. O biserica cu cativa oameni care au intors oglinda este protejata de atacurile celui rau. Fratele Demeter este cel care zi si noapte se lupta duhovniceste cu armele Duhului pentru eliberarea si vindecarea oamenilor, pentru facerea fara de putere a celui ce prin frica mortii tine robiti pe oameni. Nu are doctorate si nici macar o pregatire de rang universitar in teologie, dar sare in ajutorul robilor de razboi si oricand este gata sa mearga pana la capatul lumii pentru salvarea unui singur suflet. Rostirea Cuvantului si manuirea Sabiei Duhului mi-au fost incredintate, si asa cum am vazut in viziune, nu au fost de putine ori cand aceasta Sabie m-a lovit si pe mine si pe prieteni mei. Una din marile impliniri ale lucrarii noastre este chiar aceasta lucrare in echipa care nu cauta folosul propriu ci proslavirea Domnului Isus Hsitos. El este si va fi totdeauna Barbatul care va fi vazut si ovationat in orice conferinta de post si rugaciune.

In cei 5 ani ni s-au alaturat si alti lucratori deosebiti si ne-am bucurat pentru fiecare caci lucrarea este mare si putini sunt lucratorii. Personal am fost surprins de hotararea fratelui Ton Iosif de a ni se alatura. Dar avand in vedere modul in care Domnul a lucrat vindecarea fiicei sale si apoi cercetarea prin care a trecut am acceptat cu bucurie marturia dansului si decizia de a ni se alatura. Faptul ca fratele Ton a declarat ca este carismatic nu este o piedica pentru noi de a-l accepta in lucrarea de post si rugaciune.

Dar si Ilie Popa si Nelu Demeter si eu spunem ceea ce totdeauna am spus: Miscarea Strajerilor este o miscare de post si rugaciune interconfesionala pentru trezire spirituala si transformare in care sarbatorim elemetele comune ale crezurilor noastre si respectam identitatea fiecaruia. Toti trei am declarat ca suntem lucratori din cadrul cultului baptist si am cerut constant fiecarui participant sa contribuie la viata spirituala a bisericii locale din care face parte, cu toata fiinta. Noi credem in autoritatea spirituala incredintata de Domnul Bisericii locale, dam socoteala de viata noastra si a familiilor noastre bisericilor din care facem parte si apreciem in acelasi timp valoarea partasiei si unitatii confesionale si interconfesionale.

Spun inca odata: inca de la inceput Domnul ne-a spus sa nu respingem pe nimeni, nici chiar pe dusmani. Toti au dreptul sa vada lucrarea care este a Lui si nu a noastra, care lumineaza sus in sfesnic si nu este tinuta in ascuns.

Modalitatea in care Domnul a ales sa faca cunoscuta lucrarea o fost prin marturiile celor care au participat si in mod deosebit a celor vindecati, restaurati, botezati/umpluti cu Duhul Sfant, a celor care practic au inceput o viata noua de dedicare totala Domnului. Sunt multe cazurile de vindecare miraculoasa, dar pentru aceasta dam toata slava Domnului Isus.

Am urmarit evolutia mesajelor pe care Duhul Sfant ni le-a dat pentru conferinte si a dinamicii numerice a celor care au participat. Un semn distictiv al unei treziri sprituale nu este atat aspectul organizatoric, modul in care atragi multimi mari de oameni care sa asculte un mesaj biblic, ci prezenta plina de putere a Domnului in mijlocul poporului Sau. Aceasta este de fapt temelia tuturor trezirilor spirituale si nu se poate ajunge la coborarea Slavei Domnului si Cincizecime fara pocainta autentica, fara o sfintire radicala. Acestea sunt elementele fundamentale ale conferitelor noastre. Si de fiecare data, la un anumit moment cand poporul Domnului se aduna in jurul Lui incepe in mod supranatural manifestarea plina de putere a dragostei Sale. Domnul a insotit totdeauna intalnirile noastre cu minuni. Aceasta a aprins tineretul si a convins barbatii ca rugaciunea nu este numai pentru surorile in varsta. Un alt semn al trezirii este acesta: cand la intalnirile de rugaciune si post sunt mai multi barbati decat femei si cad numarul celor tineri il intrece pe al celor in varsta atunci acea lucrare este in mijlocul trezirii. Putem marturisi ca aceasta se intampla in miscarea strajerilor.

Cat despre manifestarile exterioare ale  lucrarii pline de putere a Domnului prin Duhul Sfant  nu am de spus decat ca uneori si noi am fost luati prin suprindere. In timpul rugaciunii unii nu s-au putut tine pe picioare si i-am rugat sa se aseze sau sa stea in genunchi. Altii au cazut inainte sa ii putem sprijini si aceasta a provocat multe discutii. Ne framantam cu totii ca nu cumva frica de oameni sa limiteze lucrarea Duhului Sfant si ne rugam ca Domnul sa ne lumineze si in aceasta privinta. Un articol referitor la acest aspect va fi postat in curand pe site-ul strajeri.ro

Nu predicam doctrina prosperitatii. Ar fi chiar ciudat sa facem acest lucru, noi care traim prin credinta, in incercari si lipsuri mari uneori. Predic ca imbracarea in hainele sfinte ale neprihanirii este pentru Slava si frumusete. Ca pentru a ajunge la intimitate desavarsita cu Domnul trebuie sa primim toata lucrarea Duhului Sfant, toate darurile si sa implinim desavarsit voia Lui. Daca vrem sa ajungem la trezirea spirituala trebuie sa fim biruitori in incercarile de care avem parte cu bucurie, fara mumur si cartire. Predic ca cei care vor sa aiba parte de Slava Domnului trebuie sa fie partasi si la suferintele Domnului pentru Trupul lui Hristos. Ca nu exista scurtaturi pe calea vietii spirituale, ca trebuie sa trecem prin toate lucrurile pe care ni le ingaduie Domnul sa le traim dar proclamand totodeauna bunatatea si credinciosia Lui fata de noi, increzandu-ne in caracterul Sau care nu se schimba si crezand si procalmand cu toata inima ca El poate vindeca bolnavii, poate invia mortii, poate vindeca relatiile frante din familii si biserica si ca El vrea sa vina vremuri de inviorare si tranformare.

Va invitam cu drag pe toti sa participati la conferintele de post si rugaciune motivati fiind poate de discutiile purtate in ultima vreme pe internet, poate de atacurile la care sunt supusi in aceste zile strajerii, sau poate doar pentru ca doriti sa fiti mai aproape de Domnul impreuna cu cei ce se pregatesc si pregatesc venirea Lui!

Cu dragoste frateasca in Domnul Isus Hristos!

Shalom

Nelu Peia

0 păreri la “Strajerii raspund: Nelu Peia

 1. Stefan

  „cereti si vi se va da” De ce sa nu cerem cu credinta? Va multumesc pentru faptul ca a-ti ridicat un stindard al biruintei dupa care vor veni multi.Stefan

 2. Beni

  Daca imi permiteti v-as ruga sa ne spuneti daca organizatia dumneavostra are legaturi sau a fost influentata de miscarea Christ Embassy din Africa de Sud a pastorului Chris. Daca da in ce masura?
  Va multumesc anticipat!

 3. Gelu

  Din unele video clipuri postate pe net apare evident colaborarea miscarii Strajerii sau cel putin a lui Nelu Demeter cu acel impostor Cris. Ii spun impostor si nu pastor pentru ca asta este. Locuiesc de aproape 10 ani in Canada si am avut curiozitatea sa merg la Airport Vineyard Church Toronto, acolo de unde a pornit miscarea numita ulterior Toronto Blessing. Tot ce se petrece la intalnirile acestui Cris sunt identice cu ce ale lui Benny Hinn si cu ce se intampla la Airport Vineyard Toronto. Am auzit de steaguri fluturate pe la intalnirile strajerilor. Este identic ca la Airport Vineyard Toronto. Multi penticostali mai ales, spun ca nu poti sa judeci lucrarea Duhului, ca Duhul se poate manifesta in orice fel. Poti insa sa te uiti la ROADA din viata acelor care pretind ca au daruri supranaturale de la Duhul Sfant. Un crestin se cunoaste dupa Roade nu duna Daruri.
  Ori biografia lui Benny Hinn spre exemplu cuprinde un divort iar acum este in desfasurare al doilea, acuze de frauda, proorocii mincinoase, afirmatii absolut socante gen: „eu nu doresc strazile de aur din cer ci doresc aurul aici pe pamant” sau „eu am cheia de la mormantul lui Katherin Khuman si ma duc din cand in cand acolo sa ma umplu de putere”. De asemeni Benny Hinn are un stil de viata de nabab, proprietati pe malul oceanului de 10 milioane, avion personal,acuzatii de frauda si multe altele. Ori toate astea indica clar ca acest individ este un mare impostor. Cris din Africa este copia fidela a lui benny Hinn, si el s-a casatorit si a stat separat de sotie vre-o 6 ani, si asupra lui planeaza acuzatie de spalare de bani de 35 milioane de dolari. Ori nu putem sa ne facem ca nu vedem toate astea si doar pentru ca oamenii cad pe spate si aparent se intampla minuni sa atribuim toate astea Duhului Sfant. Si Diavolul poate sa faca semne si minuni cu scopul ca sa insele chiar si pe cei alesi. Sa nu uitam ca in Egipt vrajitorii lui Faraon au facut si ei semnele pe care Moise le-a facut, pana la un anumit noment desigur dar si ei au facut semne supranaturale. Daca miscarea „Strajerii” nu se distanteaza clar de aceste manifestari satanice atunci nu va avea loc nici o trezire spirituala in Romania. Sper ca asocierea fratelui Ton la aceasta miscare sa aduca mai multa luciditate in acest domeniu.

 4. Sola Scriptura

  Nelu Peia nu a fost niciodata baptist, chiar daca si-a spus baptist. A fost pentico-carismatic. Avea vedenii si auzenii care mai de care mai ciudate.
  Daca Duhul Sfant e la dispozitia dumneatale, domnul Peia, de ce nu ti-ai vindecat sotia bolnava?
  Apucati-va, domnule Peia, de studiat Scriptura, nu visuri, vedenii si auzenii! Nu mai sfidati lucrarea Duhului Sfant care ne convinge de pacat etc atunci cand Ii studiem Cuvantul!

  Sola Scriptura

 5. dan

  nu judeca ca sa nu fi judecat. Ultima remarca…. Ma dat gata in legatura cu sotia fr Peia.
  De cate ori fratior cresti ca asa va coonsiderati, baptisti, ati postit, vati rugat, pentru sanatatea dansei? Doar judecata si aratat cu decetul citi cuvantul si vedeti ce zice Domnul despre astfel de oameni….

 6. Yhwh4ever

  Am fost la o singura conferinta a Strajerilor. Nu am gasit ceva rau acolo. Si mi-e si frica sa judec. Nu uitati fratilor ca prin judecata gresita ne judecam pe noi insine. Stiu prea bine ca asa a fost mereu intre…frati. Intotdeauna ne-am poticnit unii in manifestarile altora. Si daca ne amintim, au mai fost unii care erau umpluti de Duhul Domnului si se zicea despre ei ca sunt beti.
  Sa nu mai fim judecatori fratilor…ai o convingere asupra altora? Tine-o pentru tine daca nu poti sa o spui in dragoste. Si tu fa asa cum crezi ca e mai bine. Si mai ales nu te lua dupa zvonuri. Roaga-te, posteste, cere ca Dumnezeu sa iti lumineze calea si mergi la macar o astfel de intrunire ca sa vezi cu ochii tai nu cu ai altora.
  Daca o lucrare nu e de la Dumnezeu se va mistui de la sine si eu personal cred ca nici un om sincer cautator de Dumnezeu nu va fi lasat in ratacire. Pentru ca Cel ce a inceput o lucrare in el o va si duce la bun sfarsit.
  Pace, fratilor…haide sa o si traim nu doar sa o rostim Duminica dimineata…ai mila Tata de noi ca numai dragoste nu avem unii fata de altii…

 7. Traian

  nu stiu cum or fi orele de slujire ale Starjerilor, dar stiu cum sunt cele din adunarile curente( baptisi, penticostali, adventisti, crestini dupa evanghelie)le merge numele ca traiesc dar.., trebuie si pastorii acestor biserici sa se cerceteze, nu doar sa critice, altfel…!, vor cam ramane goale.
  Cat despre mine.. m-am rugat Domnului sa-mi ajute sa cresc in cunoasterea Lui, ca dupa predicile din adunarea mea..

 8. bolosin florin

  Fratii mei daca lucrarea aceasta a Strajerilor este de la oameni se va nimici, dar daca este de la Dumnezeu, aveti grija sa nu luptati impotriva lui Dumnezeu.
  Cu prietenie,
  Florin Bolosin, – Hunedoara –

 9. JesusLovesMe

  Daca, frate Nelu Peia, cititi mesajul meu, as vrea sa iau legatura cu dvs. Emailul meu este cel pe care l-am scris in chenar, dupa cerinta site-ului de a lasa un comentariu. V-am intalnit la biserica la noi la Elim din Phoenix, si pot sa spun ca de atunci ma rog si eu pentru sotia dvs chiar cu o dorinta mare. Nu auzisem niciodata de dvs dar ma bucur ca v-am intalnit si Domnul sa va fie carma vietii. Sper sa ne ‘auzim’ cat de curand posibil!

  Pacea sa fie cu voi toti!

 10. Gutu E lena

  VA ROG IN NUMELE DOMNULUI ISUS SA NE AJUTATI IN RUGACIUNE PENTRU TREZIRE SPIRITUALA IN SUDUL TARII, SATELE DIN JUDETUL GIURGIU:CALUGARENI, UZUNU STOENESTI, TANGIRU, MIHAI BRAVU, MOSTENI, HULUBESTI ETC.VA ROG SI PENTRU VINDECAREA MEA DE CANCER.MULTUMESC IN NUMELE DOMNULUI ISUS, DOMNUL SA VA RASPLATEASCA DIN BOGATIA LUI DE HAR.AS VREA SA STIU CIND SI UNDE SE TINE CONFERINTA STRAJERILOR RUGACIUNII IN 2011.

 11. damaris

  Prima data cand am participat la o conferinta a Strajerilor, am fost socata sa vad ca sunt oameni care raspund gandurilor mele fata de Dumnezeu. Pe unul dintre ei am aflat ca il cheama Nelu Peia. Acesta vorbea despre starea sufletului meu. Pentru ca nu stiam nimic despre lucrarea Duhului Sfant, am zis ca „astia se vorbesc”,”ghicesc” insa mi-am spus :totusi, daca nu este asa??? ce inseamna aceste lucruri?
  Am mers la Ploiesti sa ii reintalnesc. Acolo am asteptat sa vad daca Dumnezeu confirma lucrarea lor.
  Apoi au ajuns in orasul meu si acolo Fratele Nelui Peia, a proorocit despre o stare cu care ma confruntam de doi ani, fara putere sa fac ceva. Am stiut ca Dumnezeu imi vorbeste prin acest om.
  Daca este baptist, penticostal sau orice ar fi, nu stiu, dar Dumnezeu l-a folosit ca sa ma ridice. Am intalnit pana atunci multi oameni care doar imi criticau starea in care ma aflam, erau apropiati, dar erau apropiatii mei, nu ai Domnului.
  Ii multumesc lui Dumnezeu pentru oamenii LUI. Sunt eroii credintei din vremea noastra, chiar daca primesc pietre din partea celor invatati si priceputi, Dumnezeu nu va permite sa fie atinsi de acestia, doar daca vor sa se atinga de lumina ochilor LUI.