Uniunea Baptista despre Strajeri

Comunicat catre bisericile baptiste membre ale Uniunii Baptiste din Romania
Iubiti frati si surori in Domnul Isus Hristos,
Va transmitem salutari sfinte si pline de dragoste in numele Domnului Isus Hristos care s-a nascut in ieslea din Betleem! Convinsi, pe baza Scripturii, ca Isus Hristos, Capul Bisericii „este acelasi, ieri si azi si in veci” (Evrei 13:8), va indemnam sa sarbatorim nasterea Mantuitorului intr-o atitudine de smerenie si de recunostinta pentru Darul lui Dumnezeu nespus de mare pentru toti oamenii. Prin indurarea lui Dumnezeu, bisericile crestine baptiste s-au bucurat si in anul acesta de harul Sau pentru crestere spirituala si pentru mantuirea multora. Suntem multumitori lui Dumnezeu pentru libertatea religioasa din tara si pentru dedicarea slujitorilor si a bisericilor noastre in slujirea incredintata si in dorinta de a ramane neclintite langa Domnul, pastrand curata „credinta care a fost data sfintilor odata pentru totdeauna” (Iuda 3).

In urma comunicatelor celor care se numesc ”Strajerii” si ale unor pastori baptisti implicati in intalnirile acestora, Consiliul Uniunii Baptiste intrunit la Arad la data de 08 decembrie 2010, a evaluat luarile de pozitie facute de acestia. In urma discutiilor avute, si tinand cont de principiile biblice intelese si practicate de baptistii din Romania, am ajuns la convingerea ca este necesar sa transmitem urmatoarele precizari:

1. Consiliul Uniunii Baptiste din Romania se delimiteaza de practicile si invataturile nebiblice si straine de practica si invatatura bisericilor baptiste promovate de cei care se numesc ”Strajerii” (de exemplu: predicarea
evangheliei prosperitatii, practicarea profetiilor nebiblice, practica conditionarii prezentei Duhului Sfant de vorbirea in limbi, practica vindecarilor la comanda unei persoane, promovarea invataturilor gruparii din
Africa condusa de Chris, asocierea cu ”Scoala de vindecare”).

2. Datorita modului in care a ales sa mediatizeze pozitia sa in urma
experientelor personale avute si a exprimarii unei atitudini nepotrivite
fata de viata spirituala a bisericilor baptiste din Romania, Consiliul
Uniunii considera ca fratele Iosif Ton a parasit din proprie initiativa
invatatura si practica bisericilor noastre.

3. In urma declaratiilor si a comunicatelor fratelui Iosif Ton prin care
recunoaste si afirma alaturarea sa la gruparea ”Strajerilor”, alegand astfel
sa iasa din cadrul practicilor si invataturilor bisericilor baptiste din
Romania, Consiliul Uniunii a decis retragerea ordinarii pentru slujire a
fratelui in bisericile baptiste din Uniunea Baptista din Romania, pana la o
vreme de indreptare si pocainta.

4. Avand in vedere discutiile existente in prezent cu liderii celor care
se numesc ”Strajerii”, Consiliul Uniunii recomanda comunitatilor din Bihor
si Bucuresti sa clarifice pozitia acestora si a bisericilor care accepta
slujirea lor in raport cu invatatura si practica bisericilor baptiste. Pana
la clarificarea situatiei, Consiliul Uniunii a decis suspendarea din slujire
ca pastori baptisti a fratilor Ioan Peia si Ilie Popa. Comunitatea Bihor a
comunicat faptul ca fratele Nelu Demeter nu este ordinat ca pastor sau
prezbiter in bisericile din Uniunea Baptista si a solicitat bisericii locale
excluderea acestuia pana la indreptarea sa.

Consiliul Uniunii afirma faptul ca baptistii din Romania stau in
continuare langa doctrina fata de persoana Duhului Sfant, lucrarea Sa si
fata de intelegerea darurilor spirituale asa cum sunt acestea prezentate in
Sfanta Scriptura si intelese in bisericile noastre. Fiecare credincios
nascut din nou are Duhul Sfant si trebuie sa urmareasca permanent plinatatea
Duhului Sfant si umblarea in dragoste divina. Indemnam fratietatea la post
si rugaciune pentru crestere spirituala si pentru o mai buna marturie a
bisericilor baptiste din Romania.

In calitate de credinciosi suntem chemati la veghere in viata personala,
in viata de familie si in viata bisericii. Avand in vedere avertizarea
Mantuitorului si a apostolilor asupra aparitiei invataturilor false si a
prorocilor mincinosi (Matei 7, Faptele Apostolilor 20, 1 Ioan 4), chemam
toti credinciosii si toti slujitorii bisericilor sa fie treji, sa vesteasca
in puterea Duhului o Evanghelie intreaga si curata.

Membrii Consiliului Uniunii se roaga ca fratii mai sus mentionati si cei
care urmeaza asemenea practici si invataturi sa inteleaga din prezentul
comunicat ca dorim ca viata bisericilor baptiste din Romania sa fie animata
de prezenta Duhului Sfant intr-un spirit de unitate si marturie a Domnului
Isus Hristos asa cum ni-l prezinta Sfanta Scriptura.

Fie ca Dumnezeu sa binecuvanteze bisericile baptiste cu partasie unitate
in sezonul in care ingerii au venit cu minunata cantare : “Slava lui
Dumnezeu in locurile prea inalte si pace pe pamant intre oamenii placuti
Lui”.

Consiliul Uniunii Bisericilor Crestine Baptiste din Romania
Arad, 8 decembrie 2010

Sursa: revistacrestinulazi.ro

0 păreri la “Uniunea Baptista despre Strajeri

 1. Gelu

  „Uniunea Baptista a solicitat bisericii locale excluderea acestuia pana la indreptarea sa.”

  De cand are dreptul Uniunea Baptista sa solicite excluderea cuiva dintr-o biserica locala? Este treaba interna a bisericii sa excluda sau nu pe un membru al ei.
  Ingerinta lui Paul Negrutz si a camarilei sale in treburile interne ale bisericilor arata josnicia la care au ajuns acesti indivizi. Nu mai mira nimeni ca acesti „locotenenti” ai lui Paul Negrutz, Marius Cruceru si Dan Mitrofan si-au facut blocuri de unde sa arunce cu noroi in toti adversarii lor.
  Blogurile astea sunt un fel de Romania Mare

 2. marius mihai

  „Dumnezeul rabdarii si al mangaierii sa va faca sa aveti aceleasi simtaminte unii fata de altii, dup? pilda lui Hristos Isus; pentru ca toti impreuna, cu o inima si cu o gura, sa slaviti pe Dumnezeu, Tatal Domnului nostru Isus Hristos. Asadar, primiti-va unii pe altii, cum v-a primit si pe voi Hristos, spre slava lui Dumnezeu.” (Rom.15:5-7)

 3. dan

  De cand o biserica are dreptul de a impune unui om care pana intr-un anumit moment era foarte preciat in biserica baptista, invataturile lui au fost mediatizare, cursuruile lui tinute in biserici baptiste, si deodata, fratele resprectiv nu mai e bun caa hotarat sa mearga la o intrunire unde se vesteste cuvantul Domnului, se tine post si se roaga pentru tara…
  se pare ca unii dintre noi nu am trecut de perioada comunista si invataturile comuniste care erau pe atunci.
  Fratilor, treziti-va, presedintele de uniune sa se pocaiasca, sa tina post si rugaciune si el pentru tara, nu sa dea in sus si in jos, ca cea a facut si cum a indraznit sa iasa din tiparele unei „religii”.
  Sa daramam zidurile interconfesionale, sa negandim la lucrurile de sus, acolo nu e judecata, raca intre frati, injurii, parca am fi in politica, a trecut la alt partid si il dam afara…
  Ce se intampla fratilor…

 4. bolosin florin

  Fratii mei daca lucrarea aceasta a Strajerilor este de la oameni se va nimici dar daca este de la Dumnezeu, aveti grija sa nu luptati impotriva lui Dumnezeu

 5. Christian Mark

  DOMNILOR LIDERI BAPTISTI!
  DE CE VA COMPORTATI CA UN TRIBUNAL AL INCHIZITIEI?
  DACA AVETI IMPRESIA CA” PATRONATI” TOATA FRATIETATEA BAPTISTA VA INSELATI AMARNIC,NU MAI COCOLOSTI SI TOLERATI PACATUL IN BISERICA , LUCRU CARE DUCE LA DETERIORAREA ATMOSFEREI SPIRITUALE DIN CASA DOMNULUI.
  AVEM BISERICI IMPUNATOARE ARHITECTONIC DAR RECI PRECUM CRIPTELE CIMITIRELOR.VREM TREZIRE SPIRITUALA SI PREDICAM O EVANGHELIE SEARBADA FARA PUTERE PROPAGAM DOAR O FORMA DE EVLAVIE.
  E TIMPUL TREZIRII AVEM NEVOIE DE VORBITORI CU PATOS SI FOC NU PALAVRAGII BOLBOROSITORI, PREDICI INSOTITE DE FAPTE DEMNE DE NUMELE MAINTUITORULUI NOSTRU NU DE CONTURI GRASE IN BANCI, VILE SI MASINI LUXOASE.
  DOAMNE ADU IN AMVOANE CURATIREA SI IN POPOR STRANGEREA PENTRU A TRAI O VIATA CURATA IN FATA TA.

 6. mihai

  SLAVA DOMNULUI CA MAI SINT OAMENI CU FRICA DE DUMNEZEU SI CU VEDERI SANATOASE INTRE CRESTINII DE AZI. DOMNUL SA VA BINECUVINTEZE SI SA TINETI SUS CUVINTUL DOMNULUI INDIFERENT DE NUANTA APARTENENTEI SI CONVINGERI RELIGIOASE . SI LA NOI LA PENTICOSTALI ESTE ACEASTA SITUATIE .FOARTE BINE ATI PUNCTAT PRIN EXPRESIA ”RECI CA CRIPTELE DIN CIMITIR .DOMNUL SA FIE CU TOTI CEI IUBESC VENIREA DOMNULUI NOSTRU ISUS HRISTOS.MA ROG DOMNULUI SA RIDICE MAI MULTI MARTORI CARE SA STEA PENTRU ADEVAR. PACE VOUA.

 7. estela

  este interesant cat de operativ a lucrat Uniunea Baptista in dreptul acestei probleme; oare de ce nu lucreaza la fel si nu ia decizii similare si in dreptul „pastorilor” care delapideaza statul Roman sub umbrela Bisericii ? de ce nu ia decizii similare in dreptul „pastorilor” care curvesc, mint,fura si au facut din biserici s.r.l.-uri ? Stiu cei de la Uniune cine sunt cei in cauza si mai stiu si ca exista dovezi ale acestor fapte si totusi nu iau masuri impotriva lor. Ce sa mai zic ? Intotdeauna a functionat principiul ” o mân? spal? pe cealalt?”. Oricum, ma intreb daca asemenea exemplare sunt frati cu (a)Hristos sau (b) cu diavolul? Faptele lor confirma si sustin varianta b). Nu ma mir ca starea bisericii contemporane este in halul in care este; de la varf a inceput si incepe putrefactia.

 8. IOAN

  OMUL este slobod in Hristos,chiar liber politic ,in unele locuri,dar asuprit de cultele religioase peste tot pamantul.de aceea iesiti si veniti in TRUPUL DOMNULUI. AMIN.

 9. Tiby

  Nu exista Baptisti,Strajeri,Penticostali,Ortodocsi,Catolici,Martori..inaintea lui Dumnezeu,ci exista oameni care fac voia lui si oameni care nu fac voia lui….iar voia lui pentru noi este Sfintirea noastra.

 10. Peter Stoica

  Sinteti fara minte , fara MilA fara dragoste , fara prea multa cunostinta despre duhul sfint , de care fratele Ton se chinuie de peste 40 de ani vil predica Si nu vreti sa ascultati , . Si va vorbeste prin duhul sfint si despre duhul sfint . Cine sinteti voi de la clubul batist din frunte impreuna cu Negrut sa dati afara pe frati destoinici pusi Si inzestrati , callauziti de dumnezeu sa va creasca pentru mintuire , dati cu pietre in iei , pentru ca Vor sa va hraneasca cu bucate tarri , dar voi va hraniti cu lapte de multi ani. Imi pare rau ca nu cunoastem Mai mult despre lucrare a duhului sfint Si raminem plafonati Si contrari , impiedicind lucrarea duhului sfint .ca sa lucreze in bisericele noastre. Ascultati ce va predica Ton caci va spune adevarul biblic , un om ales de dumnezeu pentru mintuirea noastra . Fratilor din frunte ascultatil pe Ton si luati aminte la predicele lui date prin duhul sfint , altfel degeaba ati crezut . Cereti calauzire . Dumnezeu vi la dat pe Ton sa va calauzeasca si voi va bateti joc de el si lucrarea duhului sfint .Cereti de la fratele Ton Si de la dumnezeu pentru miselia Si greseala pe care ati facuto , poate ca dumnezeu se va cai , pentru voi . Rugaciune , post si dumnezeu va va ierta si I sa va lumineze in privinta asta.amin..?????